Audio-wandelingen

1. Tien
Op het Prinsenhof bij het Stedelijk Gymnasium is de audiowandeling van kunstenaar Luuk Wilmering te beluisteren. Via een discman hoor je het verhaal van een man die terugdenkt aan een gebeurtenis in zijn jeugd. Als tienjarige jongen pleegde hij een daad die voor het vervolg van zijn leven zeer bepalend is geweest. Toch denkt de man niet met wroeging terug aan zijn daad maar hij geniet nog steeds van het overweldigende machtsgevoel dat hij toen als tienjarige heeft ervaren. De circa 25 minuten durende audiowandeling ‘Tien’ is af te halen bij de Vishal. Om een discman mee te kunnen nemen, moeten wandelaars zich legitimeren. Van Luuk Wilmering is ook werk te zien op de expositie ‘Passages …en schuilt de tijd’ in de Zanderzaal.

Start van de wandeling: De Vishal Grote Markt 20 Haarlem 023 532 68 56
open: di-za 11-17; zo 13-17 toegang: gratis

2. De Natuur

Het oor is een heimwee-zintuig bij uitstek. Beeldend kunstenaar Ronald Ruseler ontwikkelde het geluidsproject ‘De Natuur’ waarbij het publiek diverse locaties in de stad kan bezoeken. Daar klinken via hoofdtelefoons geluiden met sterke heimwee-associaties.
De wandeling start in de Vishal, waar het werk ‘Jongens’ is te horen. Luisterend naar het geluid van spelende jongens, krijgt de bezoeker ook visuele prikkels in de vorm van een beeldcollage. Ook op de andere locaties zijn displays te zien met tekeningen, collages of foto’s. In de Vishal ligt voor belangstellenden een routebeschrijving klaar, met aanduidingen van de locaties en een stempel met de naam van de kunstenaar. Ronald Ruseler is tevens samensteller en deelnemer aan de expositie ‘Passages… en schuilt de tijd’ in de Zanderzaal.

Start van de wandeling: De Vishal Grote Markt 20 Haarlem 023 532 68 56
open: di-za 11-17; zo 13-17 toegang: gratis